Fritidsmässan - större än någonsin

I Sveriges mest husbilsvänligaste kommun är det nu laddat för Fritidsmässan och festivalen Fastingen sista helgen i maj. På fritidsmässan har du bland annat möjlighet att se de senaste nyheterna inom husbils- och husvagnsbranschen men också fritdstillbehör och en mängd olika utställare. Det är ett fullspäckat program med allt ifrån underhållning och kändisar till golftävlig och något för barnen. 

kltv

Torsdag den 26 maj öppnar mässan och håller igång till söndag den 29 maj. Också nytt för 2016 är att mässan kommer hållas både inom- och utomhus. Tidigare har vädret kunnat ställa till med besvär och man har länge kikat på att kunna vara inne i Kristinehamns Arena vilket nu alltså kommer att bli verklighet. Utställningsytan som tidigare varit stor som en fotbollsplan kommer därmed utökas till hela tre fotbollsplaner. Gästhamnen kommer vara fullbokad med husbilar och husvagnar och campingen troligtvis också. Dessutom kommer det rymmas ett hundratal ekipage på mässcampen.

Mässområdet
Inne i Kristinehamns Arena kommer det finnas en scen som primärt är tänkt till föreläsningar. Kicki Johansson från Mästarnas mästare kommer och Kjell Bergqvist kommer att gästa oss. Klart är också att Ölme Diversehandel kommer stå för en del kvällsnöjen. Underhållningen kommer vara riktad mot en lite mognare publik eftersom den utgör den största målgruppen. Samtidigt vill man inte konkurrera med övriga arrangemang som exempelvis Fastingen som nog kommer rikta sig mot en lite yngre publik. Kristinehamns egna Heatland Food Truck kommer servera mat på mässområdet. Bland utställarna som redan är klara återfinns allt från husvagnstillverkare, husentreprenörer, städfirmor till möbelbutiker, larmföretag, lokala handlare och Spa.

Golf
Många husbils- och husvagnssemestrare gillar att spela golf och det är inte ovanligt att de turnerar runt olika golfbanor i landet. Därför har Fritidsmässan också inlett ett samarbete med Kristinehamns GK. Husvagns/Husbilsägar Open är en par-tävling som inleds den 28 maj. Med par avses antingen gifta par, sambos men också föräldrar och barn. Deltar man i tävlingen får man bland annat gratis inträde till mässan och golfklubben arrangerar också bussar som kör både tävlande och golfutrustning mellan gästhamnen och golfbanan.

Kanonträffen
Den 28 maj infaller också den årliga kanonträffen på gamla A9-området. Under dagen kommer artillerimuseet att hålla öppet, de nya lokalerna visas och så serveras det ärtsoppa med pannkakor. Det hålls också bakluckeloppis.

Egen mässtidning
Ännu en nyhet för mässan är den alldeles egna mässtidningen som kommer som bilaga till NKP och flertalet mindre tidningar i Östra Värmland och som därmed beräknas nå ut till 160 000 läsare.  Man hoppas på 10-15 000 besökare under mässan och räknar då också med många dagbesökare från orterna i just närområdet.

Läs mer

Skriv ut E-post

Demo
 

Landsbygdsrådgivning

Närsam stödjer, stimulerar och utvecklar tillväxt i Kristinehamns landsbygdsföretag.

Läs mer

 

RollsRoyce 201113 008
 

Entreprenörskap i skolan

Närsam arbetar med att stimulera samarbete mellan näringslivet och Kristinehamns skolor.

Läs mer

Demo
 

Centrumutveckling

För Närsam är centrumutvecklingen en tillväxtfaktor för hela näringslivet i Kristinehamn.

Läs mer