Kristinehamns besöksnätter ökar kraftigt

Pressmeddelande Kristinehamns kommun 2017-11-09

 

En enastående ökning av antalet kommersiella gästnätter – det kan Kristinehamn stoltsera med för perioden januari till september 2017. Färsk statistik från SCB visar att Kristinehamn fortsätter sin starka besöksutveckling.

Under hela året har turismen ökat fantastiskt i Kristinehamn. Antalet kommersiella gästnätter är enastående 24 254 fler än jämfört med samma period, januari till september, föregående år. Totalt är vi uppe i 88 424 vilket betyder en markant ökning med 38 procent.

-Det beror naturligtvis på en massa olika saker men vi vill framförallt lyfta fram våra boendeanläggningar som har en stor del i detta, säger turistchef Ulrika Ganterud Evermark och fortsätter:

Det är hotell, stugbyar, vandrarhem och campingar som SCB mäter och i Kristinehamn har både stora och lite mindre aktörer satsat inom besöksnäringen. De har investerat och renoverat och skapat intressanta koncept för våra besökare. De välkomnar och ger service till våra gäster nästintill dygnet runt, säger Ulrika Ganterud Evermark.

Två goda exempel på lyckade satsningar är Gunilla Wall med Sockerslottet Hotell och Patrik Ekman med Stadshotellet:

-Jag tycker det är bra att det finns ett brett utbud i Kristinehamn. Staden har allt från ställplatser, campingplatser och olika typer och klasser på hotell. Vi på Sockerslottet har hållit på i två och ett halvt år och jag märker är att det blir fler och fler resebyråbokningar och bokningar via vår egen hemsida. Vi ser det som att ryktet har spridit sig och att gästerna efterfrågar att specifikt få bo hos oss, säger Gunilla Wall.

Även Patrik Ekman är jättenöjd med responsen under den gångna sommaren:

-Vi öppnade City Hotel i somras och i princip redan den första dagen var det fullbelagt. Det beror på att fler besökare kommer till Kristinehamn, såväl inom idrotten som affärsresenärer, säger han.

Det vi hoppas nu är att politiken fortsätter att satsa på besöksnäringen för att behålla och utveckla de här siffrorna, säger de båda företagarna.

Patrik och Gunilla märker att evenemang bidrar mycket till ökade gästnätter. Kristinehamn har som mål att vara en evenemangsstad och det här visar att kommunen definitivt är på rätt väg utifrån den gemensamma besöksplan som antagits.

-Vi har jobbat mycket med samverkan och samarbete. Det handlar mycket om att skapa attraktivitet i kommunen och det gör definitivt evenemang av olika slag, säger Kommunstyrelsens ordförande Bjarne Olsson (s).

Även personalen på Turistbyrån har märkt av ett ökat antal besökare. Turistbyrån utvecklas med nya funktioner och tjänster tillsammans med besöksnäringen t ex biljettförsäljning.

-Vi jobbar tillsammans för att stärka besöksmål och erbjudanden som får besökarna att stanna kvar och bo över i högre utsträckning. Det som utmärker Kristinehamn är att vi har många norrmän och tyskar hos oss, berättar turistintendent Linnéa Palmqvist.

Ulrika Ganterud Evermark ser fram emot fortsatt utveckling av Kristinehamn som turistort.

-Vi behöver den här tillväxten i Kristinehamn. Med vårt läge vid Vänern och våra starka natur- och kulturresurser har vi rätt förutsättningar och SKA placera oss högt upp. Men för att hålla de här siffrorna behövs både befintliga och nya företag som vill driva boendeanläggningar och som ständigt höjer kvaliteten på sin verksamhet och tar hand om våra gäster, avslutar hon.

Ökat antal gästnätter

Skriv ut E-post

Affärskraft

Öka era möjligheter att tjäna mer pengar och växa med Affärskraft Värmland. Kompetensutveckla dig och alla på företaget för endast 2 000 kronor.

Läs mer

 

Skriv ut E-post

Fullsatt starta eget-kurs

Under hösten har Närsam tillsammans med NyföretagarCentrum bjudit in till starta eget-kurs. Kursen är upplagd på flera tillfällen då lokala entreprenörer gästar med föreläsning. Med enorm uppslutning har det redan planerats för ny omgång nästa år då kön bara växer.

För mer info kontakta Fredrik Mogren 0550-858 67 alt. fredrik.mogren@naringslivssamverkan.se

 

 

Skriv ut E-post

Demo
 

Landsbygdsrådgivning

Närsam stödjer, stimulerar och utvecklar tillväxt i Kristinehamns landsbygdsföretag.

Läs mer

 

RollsRoyce 201113 008
 

Entreprenörskap i skolan

Närsam arbetar med att stimulera samarbete mellan näringslivet och Kristinehamns skolor.

Läs mer

Demo
 

Centrumutveckling

För Närsam är centrumutvecklingen en tillväxtfaktor för hela näringslivet i Kristinehamn.

Läs mer