Branschdag Nifa

Den 8 november är det dags för branschdag med inköpsmässa där du får chans att möta dina kollegor och kolla in vilka nya värmländska produkter som finns på marknaden.

Kl 10-12 Inköpsmässa. De värmländska producenterna bjuds in att visa produktnyheter och övrigt sortiment. Inbjudningar att besöka mässan går till mat- och dryckesföretagare, besöksnäringsföretag, restauranger, butiker, grossister och övriga intressenter.

Lunch med tid för nätverkande

När blir maten värd en resa? Karin M. Ekström, professor i företagsekonomi forskar bland annat om mat och kulturkonsumtion ur ett hållbarhetsperspektiv.

Den kulinariska turismen är på stark tillväxt. Svenska regioner satsar på att bli nya Provence eller Toscana. Entreprenörer ägnar sina liv åt att driva kulinariska besöksmål. Vad krävs för att stå sig i den globala konkurrensen? Hur når entreprenörerna framgång, vad driver dem och vilka utmaningar står de inför? Och vad händer när Sverige utvecklas som matland? Nedan beskrivs några av framgångsfaktorerna: 

Nätverk och samarbete gäller, snarare än konkurrens. Inflyttare och återvändare är viktiga för framgång. Butikerna spelar en viktig roll.Nostalgi och längtan efter autenticitet.  Det krävs modiga regioner som ser den näraliggande landsbygden.

Livsmedelsstrategi- i Värmland och nationellt 

Vi presenterar den nya livsmedelsstrategin för Värmland och kikar på hur den nationella strategin kommer påverka oss.

Ytterligare programpunkter tillkommer.

Läs mer

 

Skriv ut E-post

Kalender

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.
Demo
 

Landsbygdsrådgivning

Närsam stödjer, stimulerar och utvecklar tillväxt i Kristinehamns landsbygdsföretag.

Läs mer

 

RollsRoyce 201113 008
 

Entreprenörskap i skolan

Närsam arbetar med att stimulera samarbete mellan näringslivet och Kristinehamns skolor.

Läs mer

Demo
 

Centrumutveckling

För Närsam är centrumutvecklingen en tillväxtfaktor för hela näringslivet i Kristinehamn.

Läs mer